Çözümün yeri Meclis'tir.”

 Çözümün yeri Meclis

Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Av. Namık Havutça, Hakkari'de meydana gelen terörist saldırısından sonra muhalefeti eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi: Çözümün yeri Meclis'tir.”



Havutça, Başbakan'ın AK Parti iktidarına vurmak suretiyle buradan bir şeyler elde edelim diyorsanız, buradan bir şey elde etmeniz mümkün değil. Çünkü bu iş çözüm istiyor, çözüm. Fırsatçılığa bu işi dönüştürmeyelim” sözlerini hedef saptırma olarak değerlendirdi. Başbakan'ın muhalefeti suçlayarak sorumluluktan kaçamayacağını ifade eden Havutça Sorumluluğu üstlenmeyen bir Başbakan ile karşı karşıyayız. Sorumluluğunu bilen bir Başbakan ‘gelin el ele verip bu işi Meclis'te çözelim' der. Görüyoruz ki Başbakan çözüm istermiş gibi görünüyor. Çözüm isteyen Başbakan Meclis'e gelir terör özel gündemi ile toplanan Meclis'i bilgilendirir. Çözümün yeri Meclis'tir” dedi.



Meclis'in Kurtuluş Savaşın'da yurdun işgaline karşı çözüm üreterek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu vurgulayan Havutça, halkın iradesinin tecelli ettiği yerde halkın yüreğini yakan bir sorunun çözülebileceğini söyledi. Havutça şöyle devam etti:



Bu ülkede 30 – 35 yıldır süren bir terör var. İktidar ise 9 yıldır çoğunluk olarak görevde. 9 yıllık bu iktidar terör konusunda net, kararlı, tutarlı politikalar üretemedi. Politikalar üretilemediği gibi halktan saklanan işler yapıldı. Kapalı kapılar ardında çözüm üreteceğim diye terör örgütü ile masaya oturuldu. Bu kadar vahim olaylar yaşanmasının sorumlusu hükümettir, Başbakandır.”



Havutça, Hakkari Çukurca'da şehit olan 24 askerimiz için Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimiz için de acil şifalar dileyerek sözlerini tamamladı.





Önder Çeki
22.10.2011 19:27:36
Teröre Lânet Olsun...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı